Saturday, August 20, 2011

PERINGATAN:INI BUKAN KAWAH DODOL

Assalamualaikum dan salam sejahtera..
hai senua..sihat...tadi jam 9 kowang buat apa..?
ada tengok MAJALAH 3 di TV3 siaran 20 Ogos..
ala yg diacarakan oleh Nurul Syuhada Ain..
sebenarnya aku kan nak ceta sal Majalah 3 tue..aku nak ceta sal sesuatu yg menarik perhatian aku...
sal tempat yg amat amat cantik di Gunung Patuha, Ciwidey, Bandung..
KAWAH PUTIH
kawah putih nie bukannya kawah yg orang buat dodol tue k..
maklumlah raya mesti teringat dodol kan..kikiki..
sebenarnya kawah putih tue adalah sebuah tempat pelancongan..
kalau boleh aku nak terbang ke sana sekarang..
nak tengok dengan mata sendiri..
cantik oooo..
tak percaya jom tengok nie..

 signboard kawah putih

 pandangan atas Kawah Putih

 cantik kan warna airnya..

 nie tyme kabus..

pemandangan dari jauh

nie 1 lagi keistimewaan Kawah Putih-->pasir yg putih

hi pokok 2 botak lar

pic last yg dpat aku kongsikan=)

nie beberapa fakta yg perlu kowang tahu pasal Kawah Putih:
  1. Kawah putih terletak di Gunung Patuha, Ciwidey, Bandung. 
  2. Ketinggian gunung ini adalah 2.386 meter dan bersuhu sekitar 8-22 darjah celcius. 
  3. Kawah dari Gunung Patuha inilah yang dijadikan obyek wisata yang menarik dengan nama Kawah Putih. 
  4. Tanah yang putih yang terdiri dari belerang merupakan alasan mengapa kawah ini disebut Kawah Putih. 
  5. Air kawah yang berwarna kehijauan juga menarik perhatian. Warna airnya boleh berubah-ubah bergantung cahaya matahari. Asap dari air belerang terkadang timbul sehingga menghalangi pandangan.D
untuk maklimat lanjut boleh klik sini
Sekian..

Friday, August 12, 2011

FUNNY CATS PICTURES

hello you all.......
harinie i nk kongsi ngn u all semua pic pic kucing yg agak funny..
nie bukan pic i sendiri..
just ambil dari mak cik google kesayangan...
jom tgok...


ni kucing abad ke 25=)

jangan tiru aksi ini

what..?????i can't hear u..

ice skating

ade beran lawan gua karok???

kes juling terbaru

opss sikit lagi,sikit lagi nk sampai dh nie..

yeahhhhh saya dh dpat se'ekor' tikus..

jom swimming..

design terbaru smile utk chat fb=)


stkat ini aja the funny cats pictures...
the ends..

Tuesday, August 9, 2011

-KAMI SI BLOGGER-

hai sume...pa'e in da house...hihi...sorry bangat lama gila aku xupdate...bz giler (bz ke cik kak oiiii..???)huhu..nie pun tergerak aty nk update,nk post entry baru coz baru pas join 1 group kt fb...nk tawu group ape..?apaaaa xnk..???xnk sudah,nk mjok r...huhu xlar...arynie aku join group ni ha............ 



tadaaaaaaaa ha nie dya group KAMI SI BLOGGER(KSB)..grand ak nma group nie..?huhu...group nie ditubuhkan oleh cik WANZ WEJUES..(coe kalau tersalah eja)

bila join group nie aq dapati amai gila kaki kaki blogger..blog dowg mlas ckap r..gila gempak..rasa malu plak nk tunjuk blog aku yg ntah apa2 nie..huhu so xheran r dowg panya ramai followers..aq hrap dgn ter'join'nya aq lam group 2 group aq bole menjadi hebat setanding dowg,kalau xhebat pun boleh baik dari skunk r...moga2 k..

last but not least,pada sapa2 nk join n meramaikan lagi ahli group yg sememangnya dh ramai just klik link di sisi..

p/s:to mai jgn lupa join group nie k..=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...