Friday, October 19, 2012

digilis tayar lori..

sembilan belas hari sudah berlalu..masa2 indahku bulan ini juga berlalu pergi..jika hidup ini diibaratkan seperti roda mungkin boleh dikatakan aku berada dibawah sekarang..ya satu satu masalah datang meninpa..tudung kesayangan rosak dek kerna iron yg sgt panas,dan yg paling sedih time exam Signal semalam boleh pula otak blank sedangkan aku sudah membuat persiapan awal, bukan lagi seperti selalu hanya study last minit..dan hari ini ketika aku dan Mira cuba menyiapkan Project Microprocessor Stage 1 aku seperti tidak mengenali 1 bahan pun hinggakan Not Gate pun aku tak kenal walhal pernah sahaja bermain dengan benda 2 ketika kelas Digital semester lepas..terasa diri ini terlalu B_ _ _ _..perasaan ini seolah2 sama ketika belajar industrial PLC semester lepas..semua ini membuatkan aku semakin takut untuk menjejakkan kaki ke alam pra perkerjaan (latihan industri) semester depan,juga membuatkan aku berfikir,layakkan aku bergelar graduan elektik elektronik kelak.??ku bermenung seketika setelah penat menangisi semua ini,mungkin ini terjadi kerna Dia mahu sedarkan aku yg mungkin telah lalai seketika waktu..ya mungkin..maka wahai hati silalah kuat menghadapi semua.. 


"sesengguhnya Allah hanya menguji mengikut kemampuan diri hambaNya, Allah SWT tidak menyeksa hambaNya kerana nyata ujian itu untuk menjadikan hambaNya lebih kuat"



sekian..




Saturday, October 6, 2012

HARGAI AKU!


Seringkali kau merendahkan ku
Melihat dengan sebelah matamu
Aku bukan siapa-siapa

Selalu saja kau anggap ku lemah
Merasa hebat dengan yang kau punya
Kau sombongkan itu semua

Coba kau lihat dirimu dahulu
Sebelum kau nilai kurangnya diriku
Apa salahnya hargai diriku
Sebelum kau nilai siapa diriku

Seringkali kau merendahkan ku (kau merendahkan ku)
Melihat dengan sebelah matamu
Aku bukan siapa-siapa

Coba kau lihat dirimu dahulu
Sebelum kau nilai kurangnya diriku
Apa salahnya hargai diriku
Sebelum kau nilai siapa diriku

Coba kau lihat dirimu dahulu
Sebelum kau nilai kurangnya diriku
Apa salahnya hargai diriku
Sebelum kau nilai siapa diriku
Sebelum kau nilai siapa diriku

*******************************************************************
Lirik Lagu Hargai Aku – Armada

walaupun ini lagu indon tapi maksudnya amat mendalam dimana terselit 1 teguran tersirat yg perlu kita fahami..=))
****************************************************************************
kredit to:LIRIKLAGU

Thursday, October 4, 2012

AKU PUTUS CINTA..?OH NO..!



Assalamualaikum semua..harap sihat2 saja ok..

Harini aku da something nak share dgn kowg semua. Kowg pernah jatuh cinta..?apa xpernah..?tipu lah mustahil sgt kowg xpernah kan..mesti pernah sekali kowg tangkap cintan dgn sesowg..xkira lah cinta monyet ker whatever mesti pernah jugak kan?kan kan betul x..?hihi..dah agak dah..dan cinta kowg 2 berjaya x..?lau berjaya sampai tahap mana..?sampai hujung nyawakah..?lau sampai Alhamdulillah berjumpa jugak kowg dgn cinta sejati,tapi yg xsampai 2 yg direject, ditinggalkan, dikecewakan,tergantung separuh jalan apa kowg buat untuk lupakan si dia..?terjun bangunan kah ke cabut hati letak tepi..?hihi..


Cara aku..?haha..senang jer..aku ada banyak cara yg selalu aku amalkan..what selalu..?mesti kowg tertanya2 cam 2 kan..?hihi biasalah hati aku nih sgt lembut & sensitif..senang jatuh hati senang lupakan sesowg..peace..=P

ok sebelum aku merapu meh aku kongsi cara aku lupakan sang lelaki..pertama aku akan nangis sepuas-puasnya..sambil aku nangis 2 aku akan fikirkan perkara2 yg aku pernah buat bersama dgn si dia sambil menyesalinya..sesal sesesalnya..nangis sampai aku puas..and kowg nak tahu something..? time aku nangis 2 aku sgt2 xsuka org pujuk kerna selalunya lagi owg pujuk lagi laju air mata aku mengalir..so aku lebih suka nangis tempat yg xdak owg and selalunya aku akan nangis dalam bilik air sambil bukak shower..hihi..so xde lar owg tahu aku nangis..

then lepas aku puas menangis aku akan luahkan pada sesorang..selalunya aku akan luahkan pada kawan yg paling rapat dgn aku time 2..aku muntahkan segala rasa aku time 2 kat membe aku 2.. dan maaf aku akan salahkan 100% punca semua 2 terjadi disebabkan si dia..kedengaran kejam tapi 2 lah aku..aku memang akan buat macam 2 agar dapat memujuk hati aku yg luka 2..

lepas aku luahkan segala perkara pada membe aku, aku akan naik katil and apa lagi tido lar..2 perkara yg paling paling aku gemar lau aku ada masalah..xkira lar apa pun jenis masalah  2..selalunya aku akan tidur 2 jam atau lebih..lepas bangun aku, otak aku dah hilang penat,akan ku fikirkan semula apa yg terjadi..ha time nih aku baru fikir secara rasional..aku timbang tara kenapa semua 2 berlaku dan jangan risau kali nih aku xlagi letakkan punca berlakunya semua perkara ini di bahu si dia sahaja..berfikir secara matang sudah..hihihi..


tapi  semua nih xbuat aku lupakan dia secara automatic..aku jugak seperti owg lain perlu masa untuk lupakan si dia sikit sambil sedikit..aku belajar membenci setiap perkara yg dia lakukan,xkira lah baik ke buruk ker..aku benci benci benci..tapi selalunya aku xakan mempengaruhi org lain untuk turut membenci dan memusuhi si dia..tapi xlama sgt pun aku benci dia..dalam sebulan 2 aku benci then aku akan jadi cam biasa semula..bertindak normal dan berkawan dengan si dia seperti tiada apa2 yg pernah berlaku sebelum itu..

bersyukur kerna dikurniakan hati yg senang jatuh cinta dan senang melupakan..=))))))

Tuesday, October 2, 2012

HARI GULA-GULA KAPAS SEDUNIA


Assalamualaikum ..hai semua..

Entry baru untuk bulan yang baru yang sangat bermakna nih..(wah ayat cam selalu sangat update blog walhal sebulan sekali saja..)sebelum aku merapu bukan2 ,terlebih dahulu pada tanggal 2 Oktober ini,aku nak ucapkan selamat hari lahir yg ke 26 buat satu2nya kakak kesayanganku si Fazilah Mohd Noor yg berada di hometown sekarang..moga2 panjang umur murah rezeki dan murah anak hendakNya..hehe..

Kalau semua nak tahu(walaupun kowang xnak tahu pun aku tetap nak beritahu okeh..so please read it until finish!) semalam(1 Okt) adalah hari lahir aku..WHAT???(mesti itu yang terlintas dek fikiran korang kan sekarang nih)..hehe..jangan terkejut ya birthday kami memang selang sehari pun..senang  kalau nak sambut,jimat wang kosnya..bijak tul ayah aku kan..?huhuhuhu..walaupun dah lepas akan tetapi bagiku semalam adalah hari yg paling paling teristimewa..xpernah aku alami detik2 itu sebelum ini dan akan ku kenang detik2 tersebut hingga hari tua..insya Allah..


Sebenarnya tahun ini aku memang tidak harapkan apa2 pun seperti tahun tahun lepas kerna tahun ini hostel aku di gambang jauh dari kawan2ku terutamanya dari kawan sekuliahku bahkan jauh darei familyku dan jugak dek kerna jatuh pada hari berkerja..so aku x expect yg special pun..hanya mengharapkan ada dikalangan insan2 teristimewa dan kawan2 yg rapat dgn aku ingatkan tarikh itu..hanya itu titik..Ku sangka hujan hingga ke petang rupanya panas di tengahari(maaf &tolong jangan saman saya ya kerna terbalikkan peribahasa ini,hanya nak sepadankan dengan peristiwa yg berlaku pada diri ini=p)itulah yang berlaku pada diriku..tak kusangka pulak bermacam2 kejutan yang aku perolehi pada malam itu..

Firstly pastinya wish dari membe2ku semaada melaui handphone,facebook,twitter,mahupun skype..sgt banyak sampai aku penat nak reply..maaf lar ya kalau2 ada yg terasa hati kerna aku hanya reply TQ aja 2..bukan xmenghargai tapi banyak sgt..sekarang aku baru sedar kenapa orang2 besar seperti menteri atau artis2 atau ustaz2 famous susah nak reply msj orang lain..ya lar cuba bayangkan ada 100sms sehari yg diterima tapi hanya seorang ja yg nk membalas.penat 2..so macam 2 jugak aku,harap2 tiada lar yg terkecil hati dengan aku k..hehe..dan tahun ini si AQILAH SHARI berjaya menjadi orang pertama..tahniah..kehkehkeh

Selain dari wish 2,aku jugak menerima kejutan2 lain dari insan2 yg berlainan..terasa diri begitu berharga (gaya iklan syampoo apa entah..)hehehe..antaranya pastilah video call dati si SYAZWI AMIRAH di pekan sana..time aku angkat saja kol diorang iaitu IZATI,AQILAH & dan lain2 yg ku tak pasti siapa dek kerna aku xboleh nampak hanya mendengar suara sahaja akibat internet yang xberapa ok terus menyanyi lagu happy birthday..so sweet,terima kasih sayang2ku..

Next aku jugak menerima sebuah video walaupun simple dan tak teratur plotnya tapi sangat sweet dari skype WIEN MIERA yang minta aku accept video 2 kononnya video lawak katanya..dalam video 2 ada SITI MAHIRAH,MAIMUNAH,WARDAH,AQILAH & SYAZWI yg buat lawak spontan untuk wish dekat aku..korang sangat comel walaupun malu2.. apa pun terima kasih korang..muahhhh kiss pipi semua.. teringin nak share dengan pembaca semua tapi dek kerna faktor2 yg tak dapat dielakkan,maaf lar ye xdapat eden nak nolong..=)))

dowg cutes cam nih...<3<3
Dan yang lagi sweet tepat jam 12.30 pagi time ramai orang text aku ada pulak seorang mamat nih confess sal hati dia kat aku..terasa sweetnya bila dia berani meluahkannya walaupun tahu aku ini xlagi available dan dia boleh menerima penolakkan aku dengan hati yg terbuka..hah ciri2 lelaki seperti inilah yg patut dicari untuk dibuat suami..apa pun walaupun hal itu terjadi moga kita boleh menjadi kawan seperti dahulu buat selama2nya..muahhh..hehe..xsabar jumpa kau raya haji nanti..

Next, yg lagi2 manis is dapat keluar dengan kawan baikku yg selalu memberi kejutan2 yg tak pernah ku sangkakan dan tindakannya yg sweet,selain suka memaksa aku mencuba sesuatu yg baru..ala macam buat bahan ujikaji 2..tetapi aku xkisah kerna aku pegang pada kata2 “LIFE GETS BORING WHEN WE STAY WITHIN THE LIMITS OF WHAT WE ALREADY KNOW..SO NEVER AFRAID TO TRY SOMETHING NEW!”..=))


Lastly yg palinh2 sweet adalah dapat kek hari lahir berperisa coklat yg moist lagi manis itu dari si AZWA, ROSMA & ERIN..terima kasih korang kerna belikannya dan sanggup tunggu aku hingga lewat malam..2 lah kek hari lahir aku sendiri yang pertama sepanjang 21 tahun aku hidup ini..terharu dan masih xpercaya akannya..=)))))

bukan kek sebenar..
Dan dan xlupa jugak ada 2 lagi kejutan oleh dia dan seseorang yang menanti aku dekat kedah yang membuat aku xsabar2 lagi nak balik kampung..terasa macam nak terbang naik awan terbang Goku balik malam ni jugak..hehe..

Aku rasa eloklah aku berhenti disini sahaja sebelum aku menaip dengan lebih panjang & merapu..sekian..salam sayang dan terima kasih kerna buat HARIKU SEMANIS GULA2 KAPAS pada semua..<3<3

p/s maaf lar lau aku ada xmentionkan nama korang lam peristiwa2 di atas..sesungguhnya yg baik itu dari Allah dan yg buruk itu datang dari diri ini..as salam..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...