Sunday, November 17, 2013

Call me queen bee

xde apa nk cakap
cuma nak share
salah 1 lagu fev aku..
ROYALS
by Lorde

dlm lagu nih ada 1 part yg paling aku suka

You can call me queen Bee
And baby I'll rule, I'll rule, I'll rule, I'll rule.
Let me live that fantasy.

ingatkan aku pada sesorang
yg nak sgt aku jadi queen nya
tapi tyme tu lah
:)

okeh tanpa ckp panjang
jom layan lagu nih..
cewah tetiba rasa cm DJ uolls
huhu


nih lagu yg sama cover by
PENTATONIX
a cappella group


unik kan?
sekian

entah mengapa
tiap kali hati ini bersedih
pasti kan ku buka blog ni
merenung entry bersawang
tenung
tenung
dan tenung
hingga tumbuh kulat

dan ya
aku bersedih dikala ini
aku nak big apple!
aku nak makan makan n makan
sampai berat aku melebihi 50kg
biar kena tinggal!

biar
biar padam muka aku!

Monday, November 11, 2013

tanggal sebelas sebelas duabelas
hampir genap lah
sebelas bulan untuk itu

walau tersenyum
namun hati tidak seiring
jiwa memberontak
fikiran negatif sentiasa menerpa

mampukah pekara itu diteruskan
setelah peristiwa itu berlaku
ya peristiwa minggu lepas

bukan salah kau
bukan juga salah dia
ya salah aku
hinggakan aku terasa
ingin berputus asa

otak ini penat
penat mencari jalan keluar
mata ini juga penat
penat memerah air

hinggakan dikala entry ini ditulis
hujan masih laju mengalir
maafkan aku..

Saturday, October 5, 2013

Tutorial Mandikan GP



Assalamuaikum..
hai hai semua
khabar baik kah anda..
bla bla bla..

mesti bosan kan tiap pendahuluan cam nih
aku lagi lah bosan..

uwaaaaaa..
nak nangis..
kena tinggal di ump sorang2..
bosan sunyi.. T_t
xtawu nak buat pa..
walhal banyak je keja nak kena siapkan..
hehe..
last2 tengok ceta hindustan kt tv3..
Kabhi alvida naa kehna..
cite suami isteri curang..
bez ooo tapi part last2 sedih..
nak tengok ceta 2 sila klik sini

habis je ceta..
garu kepala..
xtawu dah nak buat apa..
tenung punya tenung Nimok..
 
Demok pun tenung aku..
dapat idea nak mandikan dia..
nak tengok hasilnya..
tadaaaa...

Nimok yg bersih lagi suci

 oleh kerna dah mandikan demok..
aku dengan rela hatinya
nak buat sedikit tutorial cara mandikan guinea pig

LANGKAH 1: Sediakan bahan2 untuk mandikan guinea pig. Antaranya:

  • 2 helai tuala kecil.. tuala good morning pun boleh
  • then air suam
  • small animal shampoo, kalau xnak guna nih guna syampoo johnson's baby pun boleh..
  • dan semestinya guinea pig lah..hehehe
LANGKAH 2: Okeh lepas sediakan bahan2 tadi bolehlah bilas singki anda dengan air paip. Kemudian letak guinea pig anda ke dalam singki. Biarkan GP anda seketika agar GP tersebut membiasakan diri dengan tempat baru. Nanti xde lah GP 2 terracau2 sebab terkejut..

okeh nih bukan GP saya
LANGKAH 3: Setelah seketika, basahkan GP anda dgn air suam hingga ke paras leher bagi mengelakkan air masuk ke dalam telinga, mata dan paling penting hidung.

LANGKAH 4: Kemudian buihkan GP anda dgn shampoo. Gosok keseluruhan badan GP anda. Lebihkan mencuci di bahagian bawah perut dan rump area ( kawasan organ sex ) kerana bahagian ini lebih kotor dan lebih kerap terkena najis dan air kencing mereka..

juga bukan kepunyaan saya :P
LANGKAH 5: Bilaskan GP tersebut dengan air suam dan PASTIKAN seluruh bulu2 yg disyampoo tadi dibilas dengan bersih.


LANGKAH 6: Angkat GP tadi dan balut dengan sehelai towel. Gosok2 dan keringkan keseluruhan badan GP. Ambil kesempatan ini untuk mencuci telinganya juga.

tolong saya dibungkus..
**Peringatan penting; keringkan GP anda sekeringnya kerana jika bulu GP anda berada dalam keadaan lembap, kemungkinan besar Fungus atau kurap akan jadi pada kulit GP anda.

LANGKAH 7: Akhir sekali, sikat bulu GP anda dan balut ia dengan towel yg kering.
cantik x bulu kak ton selepas disikat..kehkeh..

sejukkkkkkk~~

Monday, September 23, 2013

oh yeah keluarga baru..

Assalamualaikum semua..
hai hai hai..
maaf dh lama xupdate blog nih..
dah bersawang dh..
maklumlah baru habis latihan industri & masuk sem baru..
hah u all nak tahu saya dah bergelar pelajar tahun akhir aka akak senior kat sini..
bangga?
oh tidak lah..
minggu pertama dah buzy ngan taklimat psm..
pastu kena cari lecture & tajuk psm..
pilih punya pilih..
dapatlah tajuk Stand-alone Vehicle Plate Recognizer..
hardware & software based..
T___________T
nak nangis bila dapat tajuk nih..
tapi terpaksa tempuhi demi masa depan yg cerah..
cewahhhhhhhhhh..
:P :P

btw tujuan sebenar nak perkenalkan keluarga baru saya..
tadaaa
hai nama saya demok..
walaupun rambut saya terpacak2 tapi saya gegurl taw.. :P
saya molat..
saya boboy yg pemalu..hikhik..
hari ke2 bersama demok & molat
k ini demok & molat..
hadiah dari si dia..wink2..
blushing

untuk pengetahuan semua demok & molat nih species guinea pig..
aik dah berkerut muka dengar pig 2..
nih bukan pig sebenar lah..
nama ja guinea pig..
tapi nih sebenarnya sejenis tikus belanda aka arkus,gasby ataupun cavy..

Kenapa bernama 'Guinea Pig'?Jawapannya,
Guinea Pig hanya nama yang diberikan kepada haiwan tersebut oleh para penjajah semasa menemui haiwan tersebut di tanah Amerika Selatan. Kecantikan dan comelan haiwan tersebut sangat teruja dan penjajah tersebut telah menangkapnya dan membela sebagai haiwan kesayangan. Dikatakan haiwan tersebut merupakan sumber makanan utama di kawasan berkenaan dan dikatakan dagingnya seakan-akan berasa seperti daging 'pig'. Perjalanan kapal laut untuk pulang ke negara asal penjajah tersebut diberi nama 'Guinea'. Dipenghujungnya, maka gelaran Guinea Pig terlekat di mulut seluruh pelusuk dunia sehingga hari ini.

Adakah ia benar-benar 'pigs'?
Mestilah tidak jika anda sudah selesai baca kenyataan di atas.

so ini bukan pig ya adik2
boleh pegang peluk dan cium..
hehe..

k lah setakat ini sahaja..
akak perlu stdy tok quiz sok hari..
bye bye..
yaba yaba..

p/s: pada yg ingin tahu lebih mendalam tentang GP nih..
tunggu entry Persediaan Untuk Membela Guinea Pig kelak..

Tuesday, May 7, 2013

IproduksI

Assalamualaikum dan salam sejahtera..
hai hai hai..
harinih paepeo nak share 1 video yg menarik untuk dikongsi dgn anda semua dari IProduksI..

video makna bacaan solat dalam bahasa melayu supaya anda di luar sana mudah menghayati bacaan solat seharian. 

Mari hayati solat kita moga lebih khusyuk dan bermakna.
paece yo..

sekian..


Monday, May 6, 2013

THINK be4 SPEAK

Assalamualaikum dan salam sejahtera..


hello hello hello..
apa khabar rakyat malaysia?
bagaimana keputusan PRU13 semlm?
berpuas hatikah anda?
hewhewhew..

harinih aku bukan nak share keputusan ke apa ka
buat apa..
kebuangan masaan..
aku yakin dan pasti kowg semua dah tahu resultnya..
kan kan..

cuma hadirnya entry kali nih..
ingin menyatakan apa yg terbeku di dalam hati nih..

buat yg menang..
tahniah..
moga AMANAH dan BERINTEGRITIlah dalam menjalankan tanggungjawab menjaga kebajikan rakyat..

Firman Allah dalam Surah an-Nisa':58

Sesungguhnya Allah menyuruh kamu supaya menyerahkan segala jenis amanah kepada ahlinya (yang berhak menerimanya), dan apabila kamu menjalankan hukum di antara manusia, (Allah menyuruh) kamu menghukum dengan adil.

Sesungguhnya Allah dengan (suruhanNya) itu memberi pengajaran yang sebaik-baiknya kepada kamu. Sesungguhnya Allah sentiasa Mendengar, lagi sentiasa Melihat. apa yang kamu lakukan.

Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa Sallam bersabda:


كُلُّكُمْ رَاعٍ وَكُلُّكُمْ مَسْئُولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ فَالْأَمِيرُ الَّذِي عَلَى النَّاسِ رَاعٍ وَمَسْئُولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ

“Setiap kamu adalah pemimpin, dan setiap daripada kamu akan ditanya berkenaan kepimpinannya. Seseorang amir (pemimpin) yang menguruskan hal ehwal masyarakat adalah pemimpin, dan ia akan disoal berkenaan urusan kepimpinannya.” (Hadis Riwayat at-Tirmidzi, Sunan at-Tirmidzi, 6/296, no. 1627. Hadis hasan sahih)

buat yg kurang bernasib baik..
JANGAN berSEDIH
masih ada kejayaan disebalik sedikit kegagalan..
bersyukurlah..Alhamdulillah..
PRU14 kan ada..
so cool okeh..

buat yang mengundi..
TAHNIAH kerna anda telah menunaikan tanggungjawab anda
sebagai pengundi pada negara..

cuma pada yg daftar dan layak mengundi tetapi tidak mengundi,
dan yg belum layak mengundi..
anda sebenarnya TIDAK PATUT MERUNGUT dalam tempoh 5 tahun penggal ini jika ada polisi kerajaan memerintah yg tidak menepati citarasa anda..

mohon2 lah jgn pertikai itu dan ini..
keluarkan kenyataan yg auta belaka..
sebelum berhujah 2
mohon lah sgt2 pastikan kebenaran dan kesahihan cerita 2 dulu..
nih x..
pungpangpungpang aja..
mengundi pun tidak..
menyampah aku dengar..

"barangsiapa yg beriman kepada Allah dan Hari Akhirat, maka hendaklah ia berkata yg baik atau diam"(riwayat bukhari & muslim)

sesungguhnya yg baik itu datang dariNya dan yg buruk itu datang dari saya..
maaf dipohon..
sekian..
terima kasih..
peace uolls

Thursday, May 2, 2013

bila space tidak wujud

assalamualaikumdansalamsejahtera
terlebihdahulusayamahumemohonmaafpadasesiapasahajayangterbukaentryini

hariinisayamengalamisedikitkecelaruanmindafikirandanjiwa
hinggatidakdapatberfikirdenganbetul
mungkindisebabkanbarumelepasisaturintanganyangagakbesar
dimanakerjabertimbuntimbunhinggatidakcukuptidur
ditambahdenganmasalahorangsekeliling
ditolakdenganfartorterlebihmenontonmovie
ditambahlagidenganfaktorcuaca
didarabdenganrasarinduyangmelampaulampauakankeluargaakahomesick
dibahagidenganperiodpain
kuasaakanrasarisauakanorangsekeliling
samadenganatauequalto
sayayangsedangstress
dantidakterurus

denganitusayamahukansedikitruangatauspaceuntuksayarehatdantenangkandiribuatseketika
mohonsemuamemahaminya

p/s:
jikaandadapatisayamasihberkelakuansebeginidalammasaduatigaharilagi
mohonsangatsangatagarmembawasayakeklinikatauhospitalberdekatan
sekianterimakasih

Monday, April 22, 2013

P!nk; Nate Ruess - Just Give Me a Reason (Live)




JUST GIVE ME A REASON
Pink feat Nate Ruess

Right from the start
You were a thief
You stole my heart
And I your willing victim
I let you see the parts of me
That weren't all that pretty
And with every touch you fixed them
Now you've been talking in your sleep oh oh
Things you never say to me oh oh
Tell me that you've had enough
Of our love, our love

Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again
It's in the stars
It's been written in the scars on our hearts
We're not broken just bent
And we can learn to love again

I'm sorry I don't understand
Where all of this is coming from
I thought that we were fine
(Oh we had everything)
Your head is running wild again
My dear we still have everythin'
And it's all in your mind
(Yeah but this is happenin')
You've been havin' real bad dreams oh oh
You used to lie so close to me oh oh
There's nothing more than empty sheets
Between our love, our love
Oh our love, our love

Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again
I never stopped
You're still written in the scars on my heart
You're not broken just bent
And we can learn to love again

Oh tear ducts and rust
I'll fix it for us
We're collecting dust
But our love's enough
You're holding it in
You're pouring a drink
No nothing is as bad as it seems
We'll come clean

Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again
It's in the stars
It's been written in the scars on our hearts
That we're not broken just bent
And we can learn to love again

Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again
It's in the stars
It's been written in the scars on our hearts
That we're not broken just bent
And we can learn to love again
Oh, we can learn to love again
Oh, we can learn to love again
Oh oh, that we're not broken just bent
And we can learn to love again


Saturday, February 16, 2013

BERKAWAN BIAR SERIBU BERCINTA BIAR SATU

 Assalamualaikum dan salam sejahtera lagi salam satu Malaysia semua..

di kesempatan ni admin nk ucapkan selamat kembali buat semua pelajar ipt samanada awam mahupun swasta..
so buat apa ja cuti hari 2..?
kerjakah?
Atau menghabiskan stok2 makanan semata2 dirumah?
Admin?
Of course lah yg number 2 tu..
Boleh dikatakan setiap cuti semester admin macam 2 kot..
Makan tidur makan tidur nasib xgemuk2..
perasan..!
padahal semua seluar dh ketat..
=P
Hehe..
Tapi..
Bila lama sgt hidup mcm 2..
Duduk je rumah..
Terasa bosan..
Sunyi..
Xseceria bersama kawan2..
Yang mana boleh share mcm2..
So mahukan hidup yg ceria?
Jom cari rakan seramai yg mungkin..
Tak salah berkawan beribu2,
Kerna mereka inilah akan menjadikan hidup lebih bermakna dan bahgia..
Kan kan?
Betul ak cakap admin nih?
Hehe..
Namun begitu..
Bukan mudah nak mencari rakan baru terutamanya jika seseorang itu hanya hidup terperap di persekitaran yg sama atauu tidak aktif membabitkan diri dalam aktiviti sosial..
Jadi di sini admin nak share sedikit pengetahuan yg diperoleh dari HARIAN METRO 25 January 2013..

Tip untuk mencari rakan baru:           

1.                   Luangkan lebih banyak masa dgn ramai org-habiskan masa di tempat2 dimana membolehkan kita bertemu rakan baru.
2.                   Sertai kelab atau organisasi yg menjalankan aktiviti yg disukai-ini membolehkan kita bertemu dgn org yg mempunyai minat dan aktiviti yg sama.
3.                   Cuba berkenalan dgn org yg berbeza minat-kdgkala persahabatan menjadi lebih menarik kerna punyai hobi berlainan yg boleh dikongsi bersama.
4.                   Selalu berkunjung ke masjid atau surau-ini membuka peluang untuk kita punyai kenalan yg mampu mendorong ke arah kebaikan.
5.                   Menyertai pasukan sukan atau bersukan-ini membantu kita mengenali lebih ramai rakan baru terutamnya jika sukan yg disertai melibatkan satu kumpulanyg besar seperti bola sepak dan sebagainya.
6.                   Menawarkan diri membuat kerja kebajikan yg mampu membantu ramai org-ini bukan sahaja membantu mendapatkan rakan baru malah dapat melakukan kerja mulia.
7.                   Bersikap ramah dan ramah senyuman-ini boleh membantu kerna org sekeliling akan merasa sungguh senang dgn kamu yg mudah didekati.
8.                   Hindari sikap negatif- buang sikap negatif seperti sombong, sensitif tidak bertempat, panas baran, bercakap besar agar org senang dengan kamu.
9.                   Mulakan perbualan dgn perkenalkan diri-jika ada org baru di kelas atau pejabat.
10.               Tidak bercakap terlalu gah-tidak sesekali menceritakan kehebatan diri dan suka bercakap bohong kerna ia menyebabkan rakan sedia ada menyampah dan kemungkinan besar akan melarikan diri.
11.               Hormat pada semua org-rasa ini akan berbalik pada kamu sekaligus menarik mereka menjadi rakan kamu
12.               Setia dan sedia membantu apabila diperlukan-jgn menjauhkan diri jika rakan ditimpa masalah dan kesusahan.
13.               Jadilah rakan yg baik-jgn bersikap manis di depan sebaliknyamengutuk di belakang.sikap ini akan tersebar dan semua akan tahu kualiti sebenar kamu mereka akan menjauhkan diri.
14.               Menjadi pendengar yg baik-sedia mendengar keluh kesah mereka, namun diingatkan jgn sesekali menilai org lain atau menjadi batu api utk menambah lagi kekusutan.
15.               Tidak meninggalkan rakan lama untuk rakan yg baru-setiap rakan punya nilai yg tak dapat ditukar ganti. Sekiranya reputasi kamu yg gemar melupakan rakan lama diketahui, tiada siapa yg mahu menjadi rakan kamu lagi.

so tip dah beri,tunggu apa lagi jom cari kawan seramai yg mungkin..weee~~

sekian.

Saturday, January 12, 2013

khas tuk awak mr perfectionist

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

hai hai hai semua 
apa khabar
baik2kah anda
so bagaimankah hari2 anda kebelakangan ini?
gembira?
sedih2 ka?

admin?
hehe
syukur
baik2 sahaja
gembira2 sahaja
walaupun kdg2 nangis
tapi xkisah pun
biasa lah tu kan

xde owg yg sanggup telan gula berkilo2,
garam bertan2 atau keju bertimbun2
tetapi apabila dicampur dan diadun gula garam dan keju 2.

kek yg lazat akan dinikmati..
wink3~~


tujuan admin tulis entry kali nih
sebenarnya nk ucapkan SELAMAT ULANGBULAN to my Mr Perfectionist..
tuk bulan pertama..
wink2
syg awak sgt2 Mr Perfectionist..
walaupun awk rasa syg sya masih lum infinite..
tapi sy janji saya akan syg cinta kamu tahap infinite..
<3<3<3

awak
saya nk awak tawu
saya pilih awak 
bukan kerna apa2..
bukan kerna ingin lupakan dya
bukan kerna nk gunakan awak
bukan kerna harta
bukan kerna rupa.

tapi
saya pilih awak kerna
saya dh jatuh hati pada awak
saya sukakan awak
walaupun awak terlebih dulu suka sy dlm diam
so sweet
muah..
hehe

dan saya nk awak tawu..
saya pilih awak kerna awak lah satu2nya insan 
yg berjaya tegur saya yg degil lagi xdengar ckap nih..
dengan awak hati sya lembut..
saya blh terima dgn terbukanya teguran awak 2..
dan saya yakin dengan sikap awak nih..
awak leh bimbing saya
ke jalanNya..
Amin..

juga terima kasih kerna sudi menerima sy seadanya..
walaupun sya tawu saya xmemiliki sgt ciri2 yg awk inginkan
maaf..
insya allah saya akan jadi mcm awk nk..
okeh?

juga terima kasih kerna syg sya sgt2..
dan terima kasih tuk segalanya..
harap kita kekal hingga ke anak cucu dan ke alam lain..
cinta sampai syurga..

luv u so much meayol
yg sweet manja lagi comel..
muahhh..
xoxo..

p/s:
pada reader2 yg agak menyampah ngan entry kali nih..
admin bukan ingin menunjuk atau apa2
just share luahan hati
sesuailah dgn tujuan sebenar blog nih ditubuhkan
ceriterahidupku..
kalau ada yg TER tidak sukakan entry nih
maafkan admin okeh..
0-0 okeh..

Tuesday, January 1, 2013

KU DITINGGALKAN

Assalamualaikum dan selamat tahun semua..(nada happy)

tanpa sedar 2012 telah berlalu pergi, dan 2013 sudah muncul..
ya cepat sgt..
rasa cm baru semalam ja sambut thun baru 2012..
sambut lah sgt..(tangan di bahu)
tup tup arynih dah kena sambut tahun baru 2013..
sungguh xsangka..

so apa kowg dh buat semlm?
da tak g sambut ngn sp2 kat mana2
ke kt bilik ja?
xpe xkisah pun dimana dan dgn siapa..
bukan 1 kewajipan pun..
kan kan..?

aku?
hehe..
ada lar..
biarlah rahsia..
muahahaha..

yg penting
sudahkah anda menetapkan azam baru anda?
yeah aku sudah..
byk sgt

antaranya ialah:
1. sudah semestinya lah menjadi yg lebih baik dari tahun2 lepas..
2. belajar memasak
3. naikkan pointer aku
4. tingkatkan keimanan & berubah ke arah kebaikan (eh cm sama ngn azam no 1 plak )
5. miliki Samsung Galaxy S IV atau HTC ONE X+ atau apa2 ja lah jenis nset baru
                   

pilihan sya

 
6. serius dalam perhubungan
7. dapatkan tempat li yg berelaun
8. bercuti di langkawi dgn sesiapa yg sudi=))))
9. menjadi gegurl sejati(muahahahah)
10. banggakan mak ayah aku lagi & lagi 
11. kurangkan minx duit dari mak & ayah
12. menjadi sahabat yg lebih baik terutamanya pada mai & sue
13. bersifat terbuka dan belajar menghargai semua
14. kumpul duit dan berjimat cermat tuk masa depan
15. dan lastly tunjuk menantu kt mak =p=p=p

moga2 pada thun nih tercapai hendaknya azam nih.
kalau xsemua separuh pun jadi lah.. 
amin.

sekian dari saya..
muah syg semua laju2..
xoxo..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...